Laga din mobil med rätt service

I stället för att köpa en ny telefon när den gamla får sig skärm spräckt – kan du lika gärna reparera din mobil och spara både pengar och på miljön.

Allt fler inser hur enkelt det är att lämna in sin telefon för att få både skärm, batteri och hemknapp utbytt, i stället för att köpa en ny mobil. Med enkel och effektiv iphone service sparar du med andra ord både på pengarna i plånboken och på miljön när det inte behövs tillverkas en ny telefon.

Uppgradera eller reparera mobilen?

Apple må vilja att du byter in din mobil mot en ny modell när den du har är mer än ett år gammal – det går att se via deras upprepade uppmaning till uppgradering. Genom att byta in enheten du redan har kan du köpa en helt ny telefon, för lite mindre kostnad. Detta är kostnadsexemplen som går att läsa på Apples egna hemsida.

Frågan är om det är värt att köpa en helt ny telefon, när du lika gärna kan förbättra den mobil du redan har med ny och fräsch hårdvara som gör att mobilen håller längre.

Nya telefoner med heta rykten runt sig

Det skvallras intensivt om nya iPhones innan de lanseras, några rykten som är på G just nu är bland andra:

  • De nya telefonerna ha dock samma design som nuvarande toppmodeller. Den stora, möjligen enda, skillnaden ska vara att baksidorna på de nya telefonerna är tillverkade i frostat glas
  • De tre kommande Iphone-telefonerna ska ha lika stora skärmar som nuvarande toppmodeller.
  • Face id-funktionen, som används för att låsa upp skärmen med ditt ansikte, ska ”förbättras”
  • Kraftfullare batteri – och stöd för utgående laddning. I praktiken innebär det att nästa Iphone kan få stöd för att överföra ström trådlöst till andra enheter, möjligtvis ett par Airpod-hörlurar.
  • Stöd för förbättrad inomhusnavigering med hjälp av en ultra wideband radio-antenn.
  • Ingen usb c-port på nästa Iphone. Istället ska Apple fortsätta använda Lightning-kontakten för laddning, sladdanslutningar och dataöverföring.

 

Mer om dessa heta rykten går det att läsa om i denna artikel från Ny Teknik. Och ännu mer uppgifter om nästa iPhone, som enligt artikeln kan skicka ljud till två hörlurar samtidigt, går det att läsa om här i MacWorld IDG.