Många fördelar med uppladdningsbara batterier

Vi har alla upplevt frustrationen när fjärrkontrollen till Tv:n får slut på batteri och man inte har några nya att byta till. Ett sådant problem undviks lätt med laddningsbara batterier och en laddare.

Allt fler prylar produceras med inbyggda batterier som går att ladda upp via USB-uttag eller liknande. Trots det är det fortfarande en hel del apparater som använder vanliga batterier och det är förvånande att inte alla väljer att köpa uppladdningsbara batterier till dessa. På så sätt spar man både pengar och på miljön. På Batteriexperten kan man köpa billiga GP batterier som kan användas till många olika saker i vardagen. Nu finns det inte längre någon risk att vara låst från att byta tv-kanal på grund av dåliga urladdade batterier.

Ladda upp för ett bättre klimat

Vårt klimat tar stryk från det avfall vi lämnar efter oss och batterier är inget undantag i den frågan. De innehåller bland annat stora mängder bly som är skadligt både för människan och naturen. Ett enkelt och smart tips du kan ta till för att själv undvika att bli en klimatbov är att börja använda dig av just uppladdningsbara batterier. På så sätt behövs färre batterier produceras och det hamnar även färre ute i naturen.

Fördelar med uppladdningsbara batterier

  • Billigare än att ständigt köpa nya batterier.
  • Skonsammare för miljön.
  • Bekvämt att ladda om batteriet tar slut.
  • De är inte lika giftiga som vanliga batterier.

Ytterligare en faktor som talar för uppladdningsbara batterier är det faktum att det pågår omfattande forskning för att utveckla dem till att bli ännu vänligare för miljön. Tidigare i år togs nämligen världens första protonbatteri fram, ett batteri som inte kräver litium för att fungera. Istället används kol och vatten vilket gör batteriet till ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ. Enligt artikeln i NyTeknik är tanken att batteriet inte ska producera något som helst koldioxidutsläpp och enbart lagra elen från förnybara källor.