Mobilens användning i dagens samhälle

Från att bara ha varit något man använder för att telekommunicera på har nu telefonen gått över till att vara en allt-i-allo-resurs av oanade proportioner. Inte bara kan du ringa vem du vill när du vill från nästan var du vill och för förhållandevis låga kostnader i jämförelse med hur det såg ut för tio år sedan. Men dessutom kan du använda internet, sms:a, mms:a, filma, fota, använda GPS, använda kompass, skriva dokument med stavningskontroll, lyssna på radio, spela mp3or, se på film, skicka mail, och så vidare i all oändlighet. För varje nytt år kommer nya revolutionerande lösningar till privatpersonens mobil och massorna tar glatt emot det medan priserna går stadigt nedåt på fjolårets utbud. Alla vinner, skulle man kunna säga.

Väldigt få invånare har inte en mobil, och det går nog att påstå att de blir ganska lidande av det. Alla är vana vid att kunna få tag på varandra och samhället är i det närmaste beroende av det. Till och med seriösa ärenden som lånetagande och stora köp görs på mobil. Läs mer om att ta lån online här.

Kort och gott är det få saker man inte kan göra via mobilen. Hur långt den har tagit oss om ytterligare tio år det vet bara teknikgudarna… Men vi hoppas på mirakel!