Ny mobil gratis efter ett år

Teleoperatörföretagen gör nu stora förändringar. Det började med slopade bindningstider och nu finns även möjligheten att byta ut telefonen mot en ny redan efter ett år utan att betala något extra.

För ett tag sedan blev Tele2 först i branschen med att slopa bindningstiderna och detta skrev vi om då.

”Tele 2 tar det ledande klivet, gör sig av med de långa bindningstiderna och med det nästintill tvingar de andra aktörerna på marknaden att apa efter.” Läs mer.2395903-iphone

Inspireras av USA

Och att apa efter är precis vad de andra aktörerna har gjort. Även Telenor slopar bindningstiderna och detta gör det med en liten annan modell än Tele2. Telenor tar inspiration från USA och erbjuder sina kunder att byta in sin telefon varje år mot en ny utan att det tillkommer några extra kostnader för bindningstider och så vidare. Istället för att man kopplar telefonens avbetalning till abonnemanget ligger avbetalningen nu separat. När halva värdet av telefonen är betalat kan kunden gå in med telefonen till en Telenorbutik och få en ny, medan abonnemanget rullar på.

Hoppas på nöjdare kunder

Varför Telenor väljer att göra den här ändringen är för att de gjorde en undersökning där 6 av 10 svenskar uppgav att de skulle byta sin telefon varje år om de inte behövde betala extra för det. Nu hoppas de på att få mer nöjda kunder genom att ge dem mer flexibilitet och makt. De hoppas även på att det stora kundmissnöje som generellt finns i branschen ska lätta lite och att deras kunder ska känna mer lojalitet till just dem, skriver SvD.