Ny teknik i bilar

Nya bilar som kommer ut på marknaden har oftast en allt mer avancerad teknik, något som både har fördelar och nackdelar. Vilka är de hetaste bilarna just nu? Och hur kan du få en sportbilskänsla i den du redan har?

bil insida interiörDrömmer du om en ny sportbil? Det du själv kan göra för att skapa en sportigare känsla på din nuvarande bil är att bygga på ramper med belysning. En ny bilmatta i sportigare stil kan även göra stor skillnad för känslan hos bilen.

Nya bilar har mer elektronik – på gott och ont

I Göteborgs-Posten skrivs det om hur både AI och annan avancerad mjukvara kommer att komma till Volvo-bilar inom en snar framtid. Digitaliseringen av bilar är på framfart med andra ord. Självkörande fordon är till exempel ingen utopi längre, utan verklighet. Framtidens självkörande fordon kommer dessutom att kräva en enorm datakraft, och framsteg i det vi kallar för just artificiell intelligens.

Bilar med datorer

Nackdelar med att allt drivs elektroniskt, snarare än mekaniskt – är ju att varje gång en lampa på instrumentbrädan lyser krävs det att du tar med bilen till en verkstad, vilket kostar mer för dig och gör bilen mer sårbar på ett sätt. Bilens dator kommer vidare att användas till bilens alla system, och det gör att nästa generations bilar även kommer att kunna uppdateras via nätet, på ett helt annat sätt än vad som är möjligt i dagens läge.

Vilka nya bilar pratar alla om just nu?

Det har kommit ut en hel del vrålåk det senaste året och några av dessa guldkorn går det att läsa om i Expressen. Där skrivs det om hur sportbilen verkligen är på frammarsch. Se bara till Alpine A110 som är med i finalen Car of the Year 2019, eller Aston Martin DBS Superleggera Volante med strömlinjeformat chassi och låg höjd.