Sociala medier

Att Internet och sociala medier har kommit att blivit väldigt populärt kan vi ju utan tvekan konstatera. Dessa har blivit något som vi dagligen lever med och om inte till exempel Facebook skulle funnits hade nog vårs liv sätt ganska mycket annorlunda ut. För handen på hjärtat nu, det är få utav oss som inte har en profil på facebook. Aktiv eller inte så nästan alla, och då menar jag verkligen alla en faebookprofil i dagsläget. Har man inte det, ja då har man helt enkelt inte riktigt hängt med i svängarna.

Men även saker som Facebook har ju tyvärr sina nackdelar, och det finns faktiskt en hel som vägrar att gå med i detta sociala nätverk som sträcker sig runt om i hela världen. Många menar att den ibland inkräktar på ens personliga revir, till exempel om man så kallat ”taggad” på en bild utan sin vetskap. För även om man skulle veta om det, så kan man ändå inget göra. Bilden finns där, tillgängliga för alla och framförallt för företaget bakom Facebook. För dom äger nämligen alla bilder som läggs ut, även om man avaktiverar sin profil.

Många personupplysningar kan komma fram på facebook, utan att man egentligen själv har vetskapen om det. Och det är väl just detta som är negativt när man talar om sociala medier. Det finns en hel del fördelar med det, men som vi alla vet så för allt gott också med sig något ont.