Utbilda dig till truckförare

Att utbilda sig som truckförare har blivit ett enkelt sätt att slå sig fram på en växande marknad. I takt med att vi beställer hem fler varor online är det många e-handelsaktörer som öppnar stora lager även i glesbygderna, för att sänka sina butikskostnader. Efterfrågan på personal är stor, och har du truckkörkort har du en enorm fördel. 

Funderar du på att gå en truckförarutbildning? Då kan du just nu stå inför en stor arbetsmarknadsfördel. Det är nämligen stor efterfrågan på kunniga truckförare med stort säkerhetstänk i fokus, och därför finns det stor potential för dig att gå vidare och få jobb direkt efter din utbildning. Läs mer!

Säkerheten på lagret

För att ett lager ska följa de föreskrifter och rekommendationer som Arbetsmiljöverket har satt upp är det viktigt att se till att personalen har stor kunskap. Det gäller inte bara hur man ska klä sig, styra en truck eller hur man lyfter tungt utan att böja ryggen för mycket – säkerheten handlar också om att hålla tjuvar borta eftersom lager innehåller gods till värde av ibland miljontals kronor.

Vägen till jobb även i glesbygden

Att börja arbeta som truckförare brukar dessutom kunna vara en intressant väg in till en karriär inom lagerverksamheten. Det finns många exempel på folk som gjort mer eller mindre lukrativ karriär på yrket, även om många också väljer att stanna på golvet eftersom man blir god vän med sina kollegor och känner av den positiva atmosfären som många lager idag kantas av.

Idag är lagerverksamhet en lovande marknad för den som vill bo i glesbygden. Det händer mycket inom industrin och många kan få jobb på centrala lager där många av ens kollegor är folk man känner. Det är en positiv miljö, även om det förstås finns olika arbetskulturer på olika platser. Men vi vågar säga att det finns många fördelar med att jobba på golv, som truckförare idag – och kan definitivt rekommendera den som är sugen!